Cursus Start to Run

Beginnende hardlopers die professioneel aan de slag willen, kunnen zich aanmelden voor de cursus Start to Run. Dit is een landelijk programma van de Atletiekunie, dat in Leiden verzorgd wordt door de Hardloopwinkel en Leiden Road Runners Club. De deelnemers volgen zes weken lang training in Polderpark Cronesteyn en de Vlietlanden. Daarbij hebben de gekwalificeerde trainers niet alleen aandacht voor de praktijk van het lopen, maar ook voor de theorie. Na zes weken zijn de deelnemers in staat ongeveer 3 km aan een stuk hard te lopen. Iedereen ontvangt een functioneel hardloopshirt, het Start to Run magazine en drie edities van Runnersworld magazine. Ook is iedere deelnemer vier maanden lang gratis lid van de Atletiekunie en zijn de lopers tijdens de trainingen verzekerd. Naast de wekelijkse trainingen, is het de bedoeling dat de deelnemers ook zelf trainen. Ze krijgen daarbij hulp van de Start to Run Running Coach, een systeem waarbij ze ondersteunende muziek op hun mp3speler horen en tussendoor opdrachten krijgen. De trainingen starten op zaterdag 10 september. Inschrijven kan via www.starttorun.nl

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×