Gemeente gaat illegale ov-poortjes op Leiden Centraal aanpakken

De gemeente Leiden gaat de (juridische) strijd aan met de NS over de ov-poortjes in de stationshal van Leiden Centraal. Namens het college wilde wethouder Strijk zich voor de zomer neerleggen bij de eis van de NS dat de stationshal zou worden afgesloten met de gewraakte poortjes. Daar ging de gemeenteraad echter niet mee akkoord. De raad wil dat de doorgang vrij toegankelijk blijft, zodat er een open verbinding blijft tussen de voor- en achterzijde van het station. Daarop ging Strijk met de NS in onderhandeling, maar dat heeft niet tot resultaat geleid. Na onafhankelijk juridisch advies is het gemeentebestuur nu van mening dat de poortjes illegaal zijn neergezet, omdat de NS er geen bouwvergunning voor had.

Op basis van het onafhankelijke juridische advies concludeert het college nu dat handhaving juridisch mogelijk is en dat zij handhavend gaat optreden tegen de OV-chippoortjes.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×