Mannen vast voor rollen portemonnee meisje

Gisteren zijn twee mannen aangehouden voor het rollen van de portemonnee van een 17-jarige Leidse. Het meisje zat rond 15.00 uur op een bankje aan de Lange Mare en werd aangesproken door twee mannen, die vroegen of ze geld voor hen had. Toen de Leidse aangaf geen geld voor hen te hebben, ging één van de mannen naast haar zitten. Even later liep het tweetal weg, richting Oude Vest. Het meisje ontdekte daarop dat haar portemonnee verdwenen was en ging naar het politiebureau. Daar bleek dat een vrouw haar beurs gevonden had, in de Koddesteeg. Haar pinpas en geld zaten er niet meer in. Getuigen die de mannen hadden zien lopen, konden hen zo goed beschrijven, dat de politie hen even later op het Papegaaisbolwerk vond en kon aanhouden. Het gaat om een 40-jarige Leidenaar en een 31-jarige man uit Den Haag. Ze krijgen een proces-verbaal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×