Kijkje achter de schermen bij BamBam

Het voormalige Nuongebouw aan de Langegracht , dat lange tijd gebruikt werd als schakelstation, heeft vorig jaar een nieuwe bestemming gekregen als steenhouwerswerkplaats voor het Leidse BamBam. BamBam startte als eenmanszaakje in het Haagweg 4 complex en verzorgt inmiddels met vijf medewerkers traditioneel steenhouwerswerk in de Sleutelstad en omgeving. “Eigenlijk is alles mogelijk en laten we ons niet beperken door wat een machine wel of niet kan” zegt Marc de Groot. “Een gevelsteen is geen standaard product en verdient alle aandacht vanaf de eerste ontwerpschetsen tot aan het eindresultaat. En dat hoort zo, want zo’n steen heeft een bepaalde eeuwigheidswaarde”. Recent werd het bedrijf benoemd tot ‘erkend leerbedrijf’. Tijdens de Open Monumenten Dagen op 10 en 11 september kunnen bezoekers een kijkje nemen in deze ambachtelijke werkplaats aan Langegracht 70C.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×