Tien mannen en tien vrouwen solliciteren naar burgemeesterschap Leiderdorp

Per 1 december dit jaar neemt burgemeester M.Zonnevylle na 18 jaar afscheid en worden er dus gesprekken gevoerd met de mogelijke opvolger. Tien mannen én tien vrouwen, in leeftijd variërend tussen 40 tot 61 jaar hebben hun belangstelling voor deze functie kenbaar gemaakt. Acht van hen zijn lid van de VVD, zes van de PvdA, drie van het CDA, één van de ChristenUnie, één van D66. Eén sollicitant is geen lid van een politieke partij. Drie sollicitanten hebben de functie van burgemeester eerder vervuld en negen sollicitanten zijn (voormalig) wethouder. De gemeenteraad zal eind november kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en haar voorkeur aangeven. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting half januari 2012 in functie treden.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×