17e Leidse Kunstroute komt eraan!

Voor de 17e keer oprij wordt de Leidse Kunstroute georganiseerd, dit jaar op 24 en 25 september. Dat betekent twee dagen kijken en genieten van de meest uiteenlopende kunst op de meest uiteenlopende locaties in Leiden. De avontuurlijke route leidt langs ruim 175 ateliers en galeries, die van 12.00 tot 18.00 uur hun deuren openen voor publiek en waarbij de betreffende kunstenaars aanwezig zijn. Vanaf 20 september is het routeboekje met plattegrond gratis verkrijgbaar bij de balie van Museum De Lakenhal (Oude Singel 28/32) en in het Visitors Centre Leiden (Stationsweg 41). Tijdens de Kunstroute kan men voor info terecht bij Scheltema (Marktsteeg 1) en bij Kunstcentrum Haagweg 4.

Naast de verrassende route langs ateliers, galeries van de deelnemende kunstenaars worden diverse culturele initiatieven ontplooit en kan men genieten van onverwachtse muzikale en theatrale optredens.

Scheltema
Scheltema biedt de Kunstroutebezoeker een uniek kijkje in een ‘work-in-progress’, waarbij Melissa Cruz Garcia aan het werk met haar project ‘Fictional Space I’ te zien is. Tevens exposeert kunstenaar Myung Feyen een aantal van haar verzamelingen: correspondenties, foto’s en andere objecten waarmee ze ‘de tijd probeert te vangen’.
PS|theater verzorgt bijzondere optredens en 13 afgestudeerden van Kunstacademie Leiden veilen hun werk in Scheltema, waarna de hoogste bieders hun aanwinsten direct kunnen meenemen.
Op zondagmiddag worden kinderen in Scheltema echte kunstenaars met het met het KinderKunstProject van Kunsthuis Leiden.

Museum de Lakenhal
Museum de Lakenhal neemt deel aan de Kunstroute met een presentatie van het werk van de Leidse kunstenaarsvrienden Fer Hakkaart en Frans de Wit en biedt op zaterdag en zondag (om 13.30 en 15.30 uur) gratis rondleidingen langs deze expositie. Ook wordt het hele weekend om 13.00 en 15.00 uur de documentaire Haagweg 4 vertoond (duur: 65 min). Deze film belicht een penibele periode uit de geschiedenis van Haagweg 4 als kunstcentrum. Wat begon als krakersinitiatief en uitgroeide tot broedplaats voor de kunst, werd afgelopen jaren heftig opgeschud door een renovatieproces. Tegen deze achtergrond volgden (Leidsche Mondiaal) Henny Hartevelt en Jan Stap zeven kunstenaars in hun drijfveren, hun werk en hun strijd om atelierruimte.

Startpunt voor de Kunstroute is het Scheltemacomplex. Meer info over alle deelnemende kunstenaars en volledig programma: www.kunstrouteleiden.nl

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×