Deel Aalmarktplan in ontwikkeling

Provast / ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft de bouwvergunning voor de ontwikkeling van het Waagblok aangevraagd. De bouwvergunning betreft onder andere de verbouwing van V&D en de bouw van The Sting. Direct na afgifte van de vergunning kan de verbouw van het warenhuis en de omliggende panden beginnen. Het plan voor het Waagblok omvat naast de verbouwing van V&D ook de bouw van een grote ondergrondse fietsenstalling met ruimte voor zo’n 1000 fietsen, ruimte voor modezaak The Sting (3000 m2) en een winkel op de hoek van de Maarsmansteeg en de Breestraat. Het monumentale pand ‘In den Vergulden Turk’ wordt in oude luister hersteld. VVD-wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening en Binnenstad) is blij dat de aanvraag binnen is: “Na 25 jaar gaat het Waagblok op de schop. Met de verbouwing van V&D krijgt onze binnenstad de impuls waar Leiden al jaren op wacht.”

Met de herontwikkeling van het Aalmarktgebied wordt het winkeloppervlak flink uitgebreid. Er wordt een nieuwe winkelstraat gecreëerd tussen Haarlemmerstraat en Breestraat. Om het nieuwe winkelgebied in de Aalmarkt goed te verbinden met de Haarlemmerstraat, wordt de Waaghoofdbrug verlegd. De invulling van het winkelgebied focust zich op mode. Het gebied krijgt grotere winkelunits waardoor Leiden hoopt om meer grotere fashionketens te trekken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×