Ontvangen boetes terug naar gemeente

Burgers die door trage overheden gedupeerd worden, kunnen een dwangsom vragen en krijgen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Voor mensen die afhankelijk zijn van een uitkering geldt zo’n ontvangen dwangsom als extra inkomen. dat wordt vervolgens ingehouden op hun uitkering. “Daarmee is de ‘Dwangsom bij niet tijdig beslissen’ zinloos voor die mensen die juist het hardst getroffen worden door trage beslissingen van Sociale Zaken en UWV,” zo vindt SP-raadslid Louk Rademaker. Wethouder De Haan erkent dat het een vreemde situatie is, maar verwijst naar de wetgever: “Het is aan de orde geweest bij het opstellen van de wet, maar alle vormen van inkomsten tellen als inkomen. Daar kan de gemeente niets tegen doen.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×