Vuilnismannen blijven definitief ambtenaar

Met algemene stemmen is de Leidse gemeenteraad afgelopen donderdag akkoord gegaan met het afblazen van de privatisering van de gemeentelijke dienst Stedelijk Beheer. Afgelopen juni oordeelde wethouder Frank de Wit (D66) al dat een intern verbeterplan zoveel besparingen op gaat leveren dan verzelfstandiging niet nodig is. Het niet-privatiseren is een van de 16 afspraken die de collegepartijen begin vorig jaar vastlegden. Voorwaarde was wel dat de benodigde bezuinigingen ook als gemeentelijke dienst gehaald konden worden.

Vooral de SP en D66 hebben zich het afgelopen jaar stekr gemaakt voor de positie van de vuilnismannen die nooit iets hebben gezien in een privatisering. Architect Paul van Meenen van het coalitieakkoordnoemt het één van de allerbelangrijkste punten uit het collegeakkoord. “En voor mij persoonlijk ook een van de emotioneelste. Dit is nu eens niet een onderwerp dat gaat over asfalt, parkeergarages of trammetjes, maar over mensen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×