Groen licht voor tweede fase plannen Leiden-Noord

In juni jl. werd Leiden-Noord door het Fonds 1818 geselecteerd als kanshebber voor een kwart miljoen euro indien er binnen enkele maanden een goed en duurzaam plan gepresenteerd zou worden. Bijna 100 verschillende mensen en instellingen brachten de afgelopen maanden zowel bestaande plannen als nieuwe ideeën aan, waarmee de werkgroep aan de slag kon. Uit al die ideeën is een uitdagend en ambitieus plan samengesteld, waarin alles draait in en om de Tuin van Noord. “Die moet mooier, leuker, veiliger, aantrekkelijker worden, met een tuinhuis met terras en tal van sport- en spelmogelijkheden. Ook moet er een buurtmuseum komen voor het behoud van alles waarop Noord trots mag zijn”, aldus een woordvoerder van de werkgroep. Begin september werd het plan voorgelegd aan Fonds 1818 en het licht ging op groen voor de tweede fase. “Een prachtig en kansrijk plan” zo stelden de beslissers van het Fonds.

De werkgroep heeft zes weken de tijd om de plannen verder uit te werken, samen met zoveel mogelijk toekomstige gebruikers van de Tuin. Als ook het uitgewerkte plan wordt goedgekeurd hebben alle betrokkenen samen een kwart miljoen verdiend voor hun wijk.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×