Rijnsburger aangehouden na onverantwoord rijgedrag

Gisteren heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden, die volgens getuigen keihard rijdend en slingerend de weg onveilig maakte tussen de Plesmanlaan en de Schipholweg. De man riep hiermee de woede op van andere automobilisten, die moesten afremmen en uitwijken om ongelukken te voorkomen. Een automobilist uit Leiden ging naast de wegpiraat rijden om hem op zijn rijgedrag te wijzen, waarop de Rijnsburger een snijdende beweging langs zijn keel maakte. Dit werd de Leidenaar te gortig en hij reed de jongeman klem. De andere bestuurder, die ook al ruzie had met de Rijnsburger heeft vervolgens zijn auto daarachter geplaatst. De Rijnsburger wist toch weg te komen en te keren waarna hij richting de kruising met de Vondellaan reed. De twee andere bestuurders hadden intussen de politie gebeld en hebben aangifte gedaan van bedreiging. De Rijnsburger werd korte tijd later aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×