College pakt dienstverlening minima aan

De gemeente Leiden trekt 60.000 euro uit voor het verbeteren van de dienstverlening aan minima en het wegwerken van achterstanden. De gemeenteraad had daarop aangedrongen toen bleek dat vorig jaar zo’n 40% van de antwoorden die Leidse minima aan de gemeente stelden, niet goed of niet helemaal goed werden beantwoord. Nu de grootste problemen met het nieuwe softwaresysteem szwNet achter de rug lijken te zijn, krijgen de medewerkers meer lucht voor het goed beantwoorden van vragen. Ook worden ze extra gecoached en gaan coaches meeluisteren met de telefoongesprekken.

Een aantal maatregelen wordt direct ingevoerd, op de wat langere termijn wil het college ook verdere moderniseringen invoeren zoals het online aanvragen van een uitkering en het digitaal indienen van inkomensverklaringen doro uitkeringsgerechtigden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×