Eén van de Leidsche bieren die volgend weekeinde te proeven is, is de Morsporter die afgelopen mei werd gepresenteerd bij Biercafé Lemmy's in de Morsstraat. Lambert Vos (rechts) van Lemmy's en brouwmeester Jan-Willem Fukkink (midden) proosten op het nieuwste Leidse biertje. (Archieffoto: Marjo Heemskerk).

Open dagen bij Leidse bierbrouwerij

Volgend weekeinde worden de Nederlandse Brouwerijdagen gehouden. 52 Bierbrouwerijen uit heel Nederland openen op 24 en 25 september de deuren en ook in Leiden kunnen bierliefhebbers hun hart ophalen. Brouwerij Leidsch Bier houdt beide dagen open huis van 14.00 tot 19.00 uur op het bedrijventerrein in de Merenwijk. Er zijn dan drie Leidse bieren van de tap te proeven: Leidsch Blond, Leidsch Aaipiejee en Leidsch Morsporter. Ook krijgen bezoekers uitleg over het productieproces en is er zowel op zaterdag als op zondag een presentatie over “Wilde biergist vangen in Leiden“.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×