op 25 juni 1983 werd de grootste homo-demonstratie ooit in Leiden gehouden. Roze Zaterdag was in die tijd nog een spannend fenomeen. Een jaar eerder liep de demonstratie in Amersfoort nog uit de hand. (Foto: COC Leiden / Peter van Eeten).

Roze Zaterdag in 2016 mogelijk naar Leiden

Als COC Leiden het ziet zitten, gaat de gemeente Leiden zich inspannen om Roze Zaterdag in 2016 naar Leiden te halen. Het homo-evenement vindt sinds 1978 elk jaar in een andere stad plaats op de laatste zaterdag van juni. Dit jaar was dat in Groningen, vorig jaar in Den Haag. In Leiden werd Roze Zaterdag in 1983 ook al eens gehouden. De manifestiatie trok destijds zo’n 7.000 bezoekers en werd afgesloten met een groot feest in de Stadsgehoorzaal. D66 Leiden wil het evenement graag weer naar Leiden halen en polste het COC dat er volgens de partij wel zin in heeft. Wel vergt de organisatie veel voorbereiding van de vrijwilligers. Daarom is 2016 volgens het COC Leiden de eerste mogelijkheid.

Het gemeentebestuur staat positief tegenover het voornemen en kondigt aan waar mogelijk te willen helpen. Ook kan een Leidse Roze Zaterdag rekenen op financiƫle steun van de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×