Leiden blijft 'foute fietsen' verwijderen

Een uitspraak van de rechter in Utrecht, waarbij een vrouw 1000 euro schadevergoeding kreeg toen de gemeente zonder waarschuwing haar fout gestalde fiets had verwijderd, heeft geen invloed op het Leidse fietsverwijderingsbeleid. Dat denkt het college van b&w dat vragen van GroenLinks over de kwestie beantwoordde. Volgens het college is het verschil met Utrecht dat de fietsen hier niet onaangekondigd worden weggehaald. “Wij hanteren ons beleid al jaren en iedereen is daar ook mee bekend. Er wordt duidelijk over gecommuniceerd en er hangen voldoende borden met een heldere uitleg. Wij handelen conform het vastgestelde beleid. Er is bovendien voldoende stallingscapaciteit aanwezig binnen het restrictiegebied, waardoor de noodzaak om je fiets buiten het rek te plaatsen ons inziens niet aanwezig is,” zo schrijft het college.

Mensen die hun rijwiel buiten de stallingen bij het station plaatsen, blijven dus gewoon het risico lopen dat hun fiets door de gemeente wordt verwijderd. Weggehaalde rijwielen kunnen tegen betaling weer worden opgehaald. Gebeurt dat niet, dan worden ze verkocht. Via de website www.fffw-leiden.nl zijn alle inbeslaggenomen fietsen te zien.

GroenLinks laat het er niet bij zitten. Fractievoorzitter Pieter Kos: “Het college maakt zich er wel erg makkelijk vanaf. Het wordt hoogste tijd voor een aanpak met gezond verstand. Niet meer alle fietsen zonder nadenken verwijderen, maar allleen de fietsen die daadwerkelijk in de weg staan.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×