Stadsparkeerplan wil snel uitbreiden

Met het oog op de extra lange 3 oktoberviering en de komst van het Glazen Huis naar Leiden heeft de Stichting Stadsparkeerplan Leiden die het parkeerterrein aa de Haagweg exploiteert, een plan opgesteld om binnen enkele weken 250 extra parkeerplaatsen op het terrein te realiseren. Achter het parkeerterrein ligt een stuk grond braak waar projectontwikkelaar La Linea naar verwachting pas over twee jaar gaat bouwen. Tot die tijd kunnen daar volgens parkeerdirecteur Chris Verplancke 250 extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd tegen minimale kosten. Het plan is om de grond te egaliseren en er zogenaamde ‘stelconplaten’ neer de leggen. Kosten: 154.000 euro. Na twee jaar komt een deel van het geld bovendien terug, omdat de betonplaten dan weer verkocht kunnen worden.

Inmiddels hebben GroenLinks, de SP en de VVD zich achter het plan gesteld. Die partijen dienen tijdens de raadsvergadering van 27 september een motie in waarin het college wordt opgeroepen de uitbreiding nog voor 3 oktober mogelijk te maken voor minimaal 1 jaar. Extra parkeerplaatsen op de Haagweg hebben volgens de partijen ook als voordeel dat de vele extra bezoekers op een milieuvriendelijke manier van en naar het centrum kunnen worden vervoerd met de pendelbusjes van Stadsparkeerplan.

Volgens Verplancke moet er echt heel snel iets gebeuren. “Anders staat het Stadsparkeerterrein straks weer weken achtereen permanent helemaal vol met als gevolg veel onnodige extra verkeersbewegingen in het centrum van automobilisten op zoek naar een parkeerplek.” Hij hoopt ook dat Leiden op die manier een positief bereikbaarheidssignaal aan de regio kan afgeven.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×