De Merenwijk pakt uit met Kunst in de Stal Festival

Om de kinderboerderij in de Merenwijk extra onder de aandacht te brengen bij de rest van Leiden hebben Libertas Leiden en Natuur- en Milieueducatie Leiden van de gemeente de krachten gebundeld. Het resultaat is dat op zondag 18 september een geweldig wijkfeest wordt georganiseerd met als titel Kunst in de Stal Festival. Het is voor iedereen de moeite waard om tussen 11.00 en 16.00 uur een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij.

Het feest is niet alleen bedoeld voor de bewoners van de Merenwijk, iedereen is van harte welkom om deze creatieve dag te komen bezoeken. Om 11.15 uur opent wethouder Frank de Wit het festival door een ‘vergankelijk kunstwerk’ te onthullen. Het bijzondere hiervan is, dat het kunstwerk van Hilde de Boer ook op dat moment nog niet helemaal af is. Kinderen maken het werk op deze dag zelf af.

Kinderboerderij de Merenwijk bestaat uit een authentieke boerderij waar een mooi park omheen is gelegd. Bij de boerderij en in het park is morgen van alles te doen. Er zijn allerlei workshops en er is een braderie. Het motto van de dag is ‘Creatief  met Natuur’. Er worden  workshops gegeven, zoals bloemen schilderen, pompoensoep maken en een stoere drum-workshop. Er is zelfs een workshop waarin je leert hoe je een raket kunt maken, om die in de middag gezamenlijk in de lucht te schieten!

Op de markt zijn allerlei dingen te koop die met kunst of natuur te maken hebben. Zo zijn er kramen waar schilderijen verkocht worden, maar is er ook een kaasboer. Daarnaast is er ook nog een Open Podium waarbij iedereen z’n kunsten kan laten zien, een springkussen en kunnen de kinderen ponyrijden. Kortom: er is voor de hele familie van alles te beleven op de kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100. Alles over het programma is te vinden op www.kunstindestalfestival.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×