Leidse jongens van 16 en 17 overvallen vrouw met vuurwapen

De politie heeft vanmiddag rond 12.45 uur in en nabij het Leidse Hout een 16-jarige jongen uit Leiden en een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden op verdenking van het overvallen van een vrouw. Het slachtoffer was in het park aan het werk op haar laptop, toen de jongens plotseling voor haar stonden en haar laptop opeisten onder bedreiging van een vuurwapen. Naast de laptop namen ze ook haar portemonnee mee. De vrouw belde de politie, die direct ter plaatse was en de omgeving afzette. Ook werd een helikopter ingezet. Agenten troffen het tweetal aan het Johannes Knuttelpad en konden na een korte achtervolging de 16-jarige aanhouden. Zijn vriend werd even later opgemerkt door een motoragent op de Groene Maredijk en eveneens aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×