Sensoor Zuid-Holland Noord bestaat 40 jaar

Sensoor Zuid-Holland Noord bestaat in maart 40 jaar. De stichting werd in 1971 onder de naam SOS Telefonische Hulpdienst door de universiteit opgericht. Toen in 1970 bleek dat steeds meer eenzame studenten in Leiden zelfmoord pleegden, besloten Professor Pieter Muntendam en professor Nico Speyer telefonisch hulp te gaan bieden aan studenten die problemen hadden met hun studie of het zelfstandig wonen. Al snel werden zij ook gebeld door Leidenaars die niet studeerden en meldden zich steeds meer telefoonvrijwilligers. Op 18 maart 1971 werd de officiële stichting SOS Telefonische Hulpdienst (THD) Leiden opgericht. Sindsdien kan iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek, de hulpdienst bellen. Sinds 2008 bestaat de organisatie onder de naam Sensoor. Na veertig jaar telefonische hulpverlening worden de anonimiteit van bellers en vertrouwelijkheid van de gesprekken, nog steeds gewaarborgd. Sensoor telt nu ongeveer 75 vrijwilligers en de dienst is zeven dagen per week, dag en nacht bereikbaar via telefoon en sinds kort ook internet. Jaarlijks maken ongeveer 10.000 mensen van Sensoor gebruik. De meeste bellers hebben psychosociale klachten of zijn eenzaam.

Meer informatie over Sensoor is te vinden op www.sensoor.nl/zuidhollandnoord 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×