Vragen PvdA over stopzetting huishoudelijke zorg libertas

De directeur van Libertas Els Koster, heeft vorige week aangekondigd per 31 december te stoppen met het leveren van huishoudelijke zorg. Reden van die stopzetting, is het niet afschaffen van de zorgveiling, zoals in het collegeprogramma vastgelegd is. Libertas zou nu nog zorg leveren aan 500 mensen.

De PvdA wil weten wanneer de wethouder van deze stopzetting op de hoogte is gebracht en of het om zowel de categorie A- als B-hulp gaat. Verder vraagt de partij zich af hoe het kan dat Libertas nu nog hulp biedt aan 500 mensen, terwijl de A-hulp al tijdens het eerste DSM-model is ingetrokken. De PvdA wil verder weten of de andere aanbieders van huishoudelijke hulp genoeg ruimte hebben om die 500 cliënten vanaf volgend jaar over te nemen. Ook vraagt de partij of de terugtrekking van Libertas leidt tot een schaarste onder de zorgaanbieders, waardoor de prijzen binnen het nieuwe model opgedreven kunnen worden.

De minimum tarieven die behoren bij de A-hulp (€ 17,00) en B-hulp (€ 21,50) zijn bekend vanaf mei 2011. De PvdA wil dan ook weten hoe het komt dat Libertas in september besloten heeft zich terug te trekken en of de rest van de zorgaanbieders wel in staat is zorg te bieden tegen deze tarieven.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×