Het uitkijkpunt komt op de 70 meter hoge kantoortoren tegenover het SVB gebouw. Rechts op de afbeelding.

Hoogste restaurant van Leiden opent in 2016

De nieuwbouw op de plek van het gat van Van der Putte tegenover het gebouw van de Sociale Verzekerings Bank bij Leiden Centraal krijgt op de bovenste etage een restaurant met toeristisch uitkijkpunt. Dit idee van PvdA-duoraadslid Gijs Holla werd gisteren omarmd door de Leidse politiek en ook wethouder Van Woensel staat er positief tegenover. De projectgroep, onder leiding van stedebouwkundig bureau Maxwan dat de stationsplannen maakte, ziet het ook helemaal zitten en spreekt van een enorm goede kans voor de stad Leiden.

Het duurt nog wel even voordat er op 70 meter hoogte kan worden genoten van het uitzicht en bijvoorbeeld een high tea. Volgens VVD-wethouder Van Woensel kan het pand in 2016 worden opgeleverd. Het wordt net zo hoog als het SVB gebouw ertegenover.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×