D66 neemt fietsroutes onder de loep

D66 Leiden heeft de afgelopen zomermaanden de verschillende fietsroutes in Leiden aan een onderzoek onderworpen. De partij stuitte daarbij op een aantal onvolkomenheden en wil nu van het college weten wat daaraan gedaan gaat worden. Zo vindt de partij dat de routes niet altijd even herkenbaar zijn en ook het onderhoud laat soms te wensen over. Op sommige plaatsen is er zelfs geen weg op een plek waar een hoofdfietsroute zou moeten zijn. Ook de verkeersveiligheid is volgens D66 niet overal in orde.

Ronduit bezorgd is D66-raadslid Peter Bootsma over de fietsroute door het Aalmarktgebied als dat straks is herontwikkeld. Hij denkt dat voetgangers en fietsers daar met elkaar in conflict gaan komen en vraagt zich af of het wel verstandig is om de Waaghoofdbrug te verleggen.

Uit een raport over de langzame verkeersstromen in het centrum staat dat ook na de herontwikkeling van het Aalmarktgebied fietsers een doorgaande route behouden van de Lange Mare, via de Mandenmakerssteeg, naar de Breestraat. Bootsma denkt dat er wel degelijk problemen ontstaan als de fietsers daar met het winkelend publiek gaan mengen.

Tenslotte wil D66 van het college weten wat er is en wordt gedaan om het aantal fietsendiefstallen in Leiden terug te dringen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×