Jubileumboek Lakenhal en 3 October Vereniging

De 3 October Vereniging die dit jaar jubileert, heeft samen met Museum de Lakenhal, hard gewerkt aan een jubileumboek. Na afloop van de 3 oktoberlezing die zondag in het oude Academiegebouw gehouden wordt, ontvangt burgemeester Lenferink het eerste exemplaar. Het boek hoort niet alleen bij de expositie Vrijheid! Leidens Ontzet 1574-2011, die in de Lakenhal te zien is, maar ook bij de 3 oktober lezing. Na afloop van de voorgaande lezingen, konden belangstellenden een boekje meenemen met daarin naast die uitgeschreven lezing, enkele afbeeldingen. Dat boekje is dit jaar een rijk geïllustreerd, gebonden boek geworden. Het is geschreven door Jori Zijlmans, conservator geschiedenis van de Lakenhal. Zijlmans zal zondag ook de lezing verzorgen. Onder de titel 3 oktober, de stad en haar museum zal zij vertellen hoe Leiden sinds 1574 voorwerpen en kunstwerken is gaan verzamelen die iets te maken hebben met het beleg en ontzet. De lezing vindt plaats aan Rapenburg 73 en begint om 15.00 uur. De gratis toegangskaarten, zijn vanaf 14.30 uur bij de deur verkrijgbaar. Het jubileumboek kost €19,50.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×