VVD wil strenge handhaving hondenpoep

Als het aan de VVD Leiden ligt, gaat de gemeente veel meer werk maken van de bestrijding van hondenpoep op straat. Raadslid Magreet van Wijk riep burgemeester Lenferink gisteren op om het ‘Arnhemse model’ te omarmen. Daar loopt een proef met wijkgerichte aanpak die succesvol lijkt. Gedurende vier uur per dag vindt daar streng toezicht plaats op de tijden dat de meeste mensen hun hond uitlaten. Wie de hondenpoep niet opruimt, gaat op de bon. Door steeds in een andere wijk gericht te controleren en te verbaliseren, hoopt de VVD een gedragdsverandering bij de hondeneigenaren te bewerkstelligen. Van Wijk: “Thuis trek je de WC toch ook door.”

De extra capaciteit die het kost om intensief op hondenpoep te controleren is er volgens de VVD binnenkort. Als Leiden de parkeerzonering afschaft, kan een deel van de handhavers die daar nu nog op toezien worden ingezet voor de hondenpoepbestrijding.

Burgemeester Lenferink gaat zijn licht opsteken in Arnhem en beloofde er op terug te komen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×