Teun de Reede presenteerde de marathon sinds de allereerste editie in 1991. Destijds waren de start en finish van de (toen nog) 3M Marathon op de Willem de Zwijgerlaan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden Marathon zoekt nieuwe speaker

Teun de Reede stopt met het aan elkaar praten van de Leiden Marathon. De speaker van het eerste uur geeft er na 21 jaar de brui aan: “Vanaf volgend jaar ben ik niet meer van de partij. Ik vind het niet echt leuk meer.” Waarom de Reede precies stopt laat hij in het midden en ook organisator Tjeerd Scheffer zegt het niet te weten. Voor volgend jaar is de marathon-organisatie dus op zoek naar een opvolger voor De Reede. Scheffer denkt daarbij zelfs aan meerdere opvolgers: “Zes uur lang praten kon alleen Teun. We gaan waarschijnlijk met meerdere speakers werken.” Wie dat zijn weet Scheffer nog niet: “We hebben wel enkele mensen gepolst, maar die hebben nog niet definitief laten weten dat ze het ook echt willen gaan doen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×