Burgemeester Lenferink en voorzitter Els van Eijck van Heslinga van de 3 October Vereeniging genieten van de modeshow van Addy van den Krommenacker (Foto's: Chris de Waard & Emile van Aelst).

Doorstart voor Haring & Corenwijngala

Al 20 jaar wordt in de week voorafgaand aan de viering en herdenking van Leidens Ontzet het Haring- en Corenwijngala gehouden. De afgelopen 20 jaar werd het gala georganiseerd door de Stichting Internationale Herdenking van Leiden Ontzet onder leiding van Menno Smitsloo. Vorig jaar kondigde Smitsloo aan er na 20 jaar mee te stoppen. Afgelopen avond kreeg het gala een doorstart doordat de 3 October Vereeniging in samenwerking met de gemeente Leiden het stokje heeft overgenomen. En zo kwamen ook vanavond weer vele gasten uit Leiden, de regio en de rest van het land naar de Pieterskerk om gezamenlijk te vieren dat Leiden in 1574 geen Spaanse gemeente is geworden.

De opzet was in grote lijnen gelijk aan voorgaande jaren. Een modeshow van Addy van den Krommenacker, een optreden van Trijntje Oosterhuis, luxe hapjes en drankjes. Met tussendoor volop de gelegenheid voor netwerken.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2011


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×