De winnaars van het Rabobank Wensenfonds 2011. (Foto: Arno Massee).

Rababank vervult 22 wensen

Afgelopen donderdag zijn de winnaars bekend gemaakt van het Rabobank Wensenfonds 2011. Maar liefst 22 wensen gaan dit jaar in vervulling. Inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hebben door het uitbrengen van hun stem de winnaars bepaald. Daarnaast kozen de medewerkers van de bank een winnaar en werden er door de jury 2 sympathieprijzen toegekend. In totaal werd dit jaar een record aantal van 14.025 stemmen uitgebracht. Ritmische Gymnastiek Leiden verzamelde dit jaar de meeste stemmen, 1724 in totaal, voor een nieuwe wedstrijdvloer.

Daarnaast kende eigenlijk iedere categorie een duidelijke winnaar. In de categorie ‘Zorg’ was dat Gemiva SVG Activiteitencentrum Gading met 326 stemmen voor een aangepaste driewielfiets en medewerkersfiets. In de categorie ‘Buurt & Wijk’ verzamelde Stichting Natuurspeeltuin Leiderdorp 301 stemmen voor de aanschaf van banken en picknicktafels. Bij ‘Maatschappelijke dienstverlening’ sprong Stichting De Broodtrommel er uit met 435 stemmen voor spelmaterialen. Show- en Marchingband Amigo haalde voor de aanschaf van nieuwe schoenen de meeste stemmen in de categorie ‘Cultuur & Muziek’ (527). In de categorie ‘Onderwijs’ ten slotte was de Ouderraad van De Tweemaster de duidelijke winnaar. Op hun wens, een duikelrek, werd 560 keer gestemd.

Bij de Rabobank medewerkers was de wens van het Rijnland Ziekenhuis, workshops voor mensen met kanker, favoriet. De jury van het Rabobank Wensenfonds koos tenslotte 2 sympathieprijzen, deze gaan naar de Parkinson Patiënten Vereniging voor een dagje uit en vrijwilliger Mevrouw Lepelaar voor het opknappen van de loods voor de kinder- en jeugdclub en buitenmaterialen.  

Tot februari 2012 worden de winnende wensen uitgevoerd. Rond maart 2012 wordt gestart met een nieuwe editie van het Rabobank Wensenfonds.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×