Reizigersvereniging: "Aantal avondtreinen halveert"

Reizigersvereniging ROVER maakt zich ernstig zorgen over de halvering van het aantal treinen na 21.30 uur die NS per 11 december wil doorvoeren. Dan gaat de dienstregeling 2012 van start en de treindienst in West Nederland komt er dan heel anders uit te zien. Gedurende de zogenoemde stille uren wordt circa 50% van alle treinen uit het rooster geschrapt. Het gaat daarbij om alle avonden vanaf 21.30 uur en op zaterdag- en zondagochtend.

“Iedereen die min of meer regelmatig met de trein reist, weet dat het op stations van Rotterdam tot Leiden, en ook op Schiphol en Amsterdam Centraal tot na 23.00 uur nog heel druk kan zijn,” aldus Hans van Dam van de reizigersvereniging. “Een halvering van de treinfrequentie en het vervallen van de daarmee verbonden goede aansluitingen is niet acceptabel.” ROVER wil dan ook dat de halvering van tafel gaat en roept de politiek op tegen de frequentieverlagingin het geweer te komen.

ROVER is niet alleen negatief over het nieuwe dienstrooster. Van Dam: “Er zijn ook verbeteringen. Zo gaat er tussen Amsterdam Centraal en Dordrecht en tussen Schiphol en Den haag Centraal elk kwartier een intercity rijden. Ook komt er een half uur intercitydiensttussen Den Haag Centraal en Dordrecht.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×