Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks Leiden overhandigt 'de buit' aan milieu-wethouder Frank de Wit (D66). (Foto: Chris de Waard).

Leidse grachten worden steeds schoner

Het moet haast wel of de Leidse singels en grachten worden steeds schoner. Afgelopen donderdag ging een team raadsleden samen met medewerkers van de gemeentelijke afdeling Stedelijk Beheer een dagje vuilvissen en dat leverde een berg troep op. Eerder deze zomer gingen GroenLinks en de Partij voor de Dieren ook al samen met rederij Bootjes en Broodjes op vuilnisjacht en een team van de Leidse Rederij nam vorige maand de Groenhazengracht onder handen. En voor volgende week staat er alweer een schoonmaakactie gepland. GroenLinks roept dit keer de Leidse horeca op om op woensdag 5 oktober mee te helpen de grachten in het centrum te ontdoen van de ongetwijfeld enorme berg rotzooi die in het water terecht zal komen tijdens Leidens Ontzet.

De electrische boten steken woensdagavond om 18.00 uur van wal bij de Blauwpoortsbrug. Vervolgens gaan de vrijwilligers twee uur lang met schepnetten en prikstokken aan de gang om rond 20.00 uur weer aan te komen op de plaats van vertrek. Aanmelden kan via de website van Pieter Kos.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×