Drietal vast voor bezit luchtbuks

De politie heeft gisteren drie jongens aangehouden, omdat zij een luchtbuks bij zich hadden. Een getuige meldde die middag dat hij de drie jongens met de buks bij de Haven had gezien, waar ze over het water schoten. Daarna liepen de jongens richting Haarlemmerstraat. Agenten vonden de drie rond 17.50 uur ter hoogte van de Pelikaanstraat en namen hen mee naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hen werd opgemaakt. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Roelofarendsveen, een 17-jarige Rijnsburger en een 16-jarige jongen uit Leiden. De luchtbuks is in beslag genomen. Een luchtbuks valt als wapen onder de categorie I onder 4 in de wet wapens en munitie. Hierin staat dat iemand die in het bezit is van een luchtwapen 18 jaar of ouder moet zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×