College leest Leefbaar Leiden de les

Zowel de toonzetting als de inhoud van de vragen die fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden begin deze maand aan het Leidse college stelde zijn een gemeenteraadslid onwaardig en het leidt tot een weinig vruchtbare vergroving van de politiek. Met die opmerking begint het college de beantwoording van de vragen die Sloos stelde over de overlast bij de voetbalkooi bij de Buizerdhorst. In plaats van overlast spreekt Sloos over ernstige criminaliteit en terreur. Dat schiet het college in het verkeerde keelgat.

Ook stoort het college zich aan de vele taalfouten in de schriftelijke vragen.  “Dit gebeurd al zeven jaar lang, vooral tijdens de ramadan, wanneer moslims pas in de late avonduren beginnen te leven, is deze criminaliteit c.q. terreur het hevigst!” Met onder andere die zinsnede leidt Leefbaar Leiden de vragen in om vervolgens te stellen dat de PvdA-achtergrond van burgemeester Lenferink kennelijk leidt tot ‘een bewuste strategie om moslimterrorisme een voedingsbodem te geven om vervolgens uitgenodigd te mogen worden op de thee.”

Om de overlast bij de genoemde voetbalkooi tegen te gaan besloot burgemeester Lenferink eerder deze maand al om per direct een gebiedsverbod af te kondigen voor de avonduren en de nachten. Komende zomer gaat voor de voetbalkooi en omgeving waarschijnlijk een samenscholingsverbod gelden. Eerdere pogingen van de gemeente om de overlast tegen te gaan boden niet voldoende soelaas. Zo controleerde de politie intensiever dan normaal, werden ouders verzocht hun kinderen erop aan te spreken en besteedde ook de imam in de moskee aandacht aan de overlast.

Het verwijderen van de voetbalkooi is voor het college niet aan de orde. Daarmee zou de overlast zich slechts verplaatsen en bovendien zouden ook vele goedwillende jongeren de dupe van zo’n maatregel worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×