Staatssecretaris Bleker sprak woensdagavond in Leiden over onder andere europa, het gedoogkabinet en de positie van het CDA: "We zijn geen middenpartij. Daar heb ik altijd afstand van genomen. Een beetje van alles wat, wie stemt daar nou op. We zijn een partij met radicale, markante standpunten," aldus Bleker die zijn statement ondersteunde met een tekening. (Foto's: Chris de Waard). Foto's nabestellen.

Staatssecretaris Henk Bleker tegen fusie universiteiten

Een fusie tussen de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam lijkt staatssecretaris Henk Bleker (CDA) geen goed idee. Bleker was afgelopen avond te gast tijdens het politiek café dat het CDA Leiden hield bij restaurant Dok2 aan het Havenplein. “Als ik fractievoorzitter van het CDA Leiden zou zijn, zou ik strijden voor het behoud van een zelfstandige universiteit,” aldus Bleker die meer ziet in een nauwere samenwerking tussen die universiteiten.

Niet alleen vanuit Leiden was er belangstelling voor het politiek café. Ook het televisieprogramma Nieuwsuur was afgereisd naar de sleutelstad. Zaterdag worden mogelijk ook beelden van afgelopen avond verwerkt in een reportage over 1 jaar kabinet Rutte.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×