Hogeschool Leiden en NCB Naturalis starten lectoraat Biodiversiteit

De Hogeschool Leiden en NCB Naturalis starten het lectoraat Biodiversiteit. Vanaf morgen vervult dr. Barbara Gravendeel de functie van lector. Deze nieuwe lector is verbonden aan de opleiding Bio- informatica van het cluster Techniek en werkt nauw samen met dr. Willem van Leeuwen, de lector Innovatieve Moleculaire Diagnostiek in het TOPlab van de Hogeschool Leiden. Het doel van het lectoraat Biodiversiteit is het verrichten van onderzoek samen met docenten en studenten en het ontwikkelen van onderwijs. Studenten gaan toegepast onderzoek uitvoeren voor opdrachtgevers uit het Nederlandse bedrijfsleven met gebruik van de expertise over mondiale biodiversiteit die in NCB Naturalis aanwezig is. De nadruk zal daarbij liggen op genoom analyses. Bij het analyseren van een genoom worden veel nieuwe DNA barcoding markers gevonden waarmee een plant, dier of schimmel op naam gebracht kan worden. Van veel innovatieve biodiversiteitproducten is de taxonomische identiteit nog onvoldoende bekend. Voor deze groepen zullen nieuwe DNA barcoding markers ontwikkeld worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×