Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst, video: IloveLeiden.com. Alle foto's zijn na te bestellen via www.oypo.nl/sleutelstad.

3 Oktoberlustrum start met geuzen, vuur en maanlicht

De geuzen die in historische schepen Leiden binnenvaren, een spectaculaire opening met een vurige act en aansluitend de eerste moonlightcruise met 100 sloepen door Leiden. Dat waren gisteravond de ingrediënten van de start van de extra lange viering van Leidens Ontzet 2011. De jubilerende 3 October Vereeniging had flink uitgepakt en dat werd gewaardeeerd. Duizenden mensen bekeken langs het water van de Apothekersdijk de meer dan spectaculiare openingsact, waarin de laatste slag om Leiden symbolisch werd nagespeeld.

De moonlightcruise is een onderdeel dat we mogelijk gaan terugzien bij de viering van Leidens Ontzet. Mede door het mooie weer was de sloepentocht door Leiden een groot succes. Wel zijn er nog wat aandachtspuntjes voor een volgende keer. De deelnemers hadden wel wat meer muziek onderweg willen zien, terwijl de toeschouwers wel wat meer inspanning van de deelnemers hadden verwacht om de boten echt mooi te versieren.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2011


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×