Stop Cultuurfonds Belvédère wegens onvoldoende belangstelling

Het Cultuurfonds Belvédère dat nog maar kort geleden werd opgericht, heeft nu al besloten geen obligaties te verstrekken. Belvédère is opgericht door het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en bood Afgestudeerden, alumni en andere relaties sinds 6 september de mogelijkheid te beleggen in obligaties met universitair historisch erfgoed als onderpand. In aanmerking kwamen onder andere het Academiegebouw, de Sterrenwacht en een deel van de hortus. Omdat er te weinig mensen intekenden, is nu besloten helemaal geen obligaties te verstrekken. Iedereen die ingeschreven heeft, ontvangt daarover een brief. Redenen voor het gebrek aan belangstelling zijn volgens de universiteit de huidige economische crisis en de veranderde fiscale wet- en regelgeving.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×