Warme hutspotmaaltijd op Hooglandse Kerkgracht

Het leek nog warmer dan zo’n vijf jaar geleden, toen de Leidenaren ook al in korte broek aan de traditionele hutspotmaaltijd zaten op de Hooglandse Kerkgracht. Drommen mensen stonden in de rij in een zomers namiddagzonnetje, terwijl de geuren van de warme wintermaaltijd al opstegen. Het wachten was op burgemeester Lenferink, die samen met de voorzitter van de 3 October vereeniging, Els van Eijck van Heslinga, de hutspot voorproefde én goedkeurde. Lenferink: ”Ik zou maar meteen twee porties tegelijk bestellen, heerlijk!” Daarna schoven de rijen gestaag en feestelijk muzikaal begeleid, langs de kramen voor hun porties en namen plaats aan de tafels, waar meestal de partners of andere familieleden al zaten te wachten. (Foto en reportage: Jacqueline Borg)

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×