Nostalgische kermis met ouderwetse prijsjes

Op het plein voor de Pieterskerk staat een nostalgische kermis, waar vooral de kleinere bezoekers en hun ouders van kunnen genieten. De ‘rups’, die eigenlijk de voorloper is van allerlei bloedstollende attracties, die in het grote Lunapark opgesteld zijn, trekt veel publiek en het gillen en schreeuwen in dit ‘ouderwetse ding’ is er niet minder om. De ‘rups’ raast met haar houten karretjes over een hobbelige baan, versnelt en dan gaat ook nog eens de kap dicht, hoe spannend kan het zijn? Wie het kwastje te pakken krijgt mag nog een keertje en aan het eind gaat de ‘rups’ nog even bliksemsnel achteruit. Naast de ‘rups’ ook een prachtige, ouderwetse zweefmolen, ballengooien, touwtje trekken, een mooie authentieke draaimolen, een échte, kleurige snoepkraam en natuurlijk een ‘Oud Hollandse gebakkraam.’ Een mooi sfeertje uit vroegere jaren met als voordeel, dat de kaartjes ook nog een beetje ouderwets zijn geprijsd. (Foto en reportage: Jacqueline Borg)

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×