54 personen aangehouden tijdens weekend Leidens Ontzet

Tot nu toe, met nog een nachtje te gaan, heeft de politie in totaal 54 personen aangehouden tijdens de viering van Leidens Ontzet. Voor het merendeel gaat het hierbij om kleine feiten als openbaar dronkenschap en vernieling, maar soms ook om vechtpartijen en ernstige vernielingen. De sfeer was over het algemeen goed. De politie greep snel in bij beginnende ongeregeldheden. Ook Twitter werd ingezet om bezoekers over verschillende zaken te informeren, bijvoorbeeld wanneer bepaalde plekken beter gemeden konden worden, omdat het er te druk was, of wanneer er zakkenrollers actief waren. Naast de 54 overtreders werden er 62 automobilisten aangehouden, die met een glaasje teveel op achter het stuur zaten en ook een bestuurder van een boot zag het niet allemaal meer even helder. Los van alle feestelijkheden werd een skimmer bij een horecagelegenheid aan de Stationsweg betrapt toen hij apparatuur wilde wisselen. Het personeel hield de man vast tot de politie arriveerde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×