Alzheimer Café Leiden opent de deuren

Op donderdag 13 oktober opent het Alzheimer Café Leiden e.o. de deuren. De opening is extra feestelijk, omdat dit het 200e Nederlandse Alzheimer Café van Nederland is. Het café vindt maandelijks plaats in Het Waterland aan Boerhaavelaan 345 in Leiden. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens elke bijeenkomst staat een ander thema centraal, waarvoor een gastspreker of ervaringsdeskundige wordt uitgenodigd. Het zijn altijd thema’s die voor mensen met dementie en hun naasten, herkenbaar en actueel zijn. Er is tijdens de bijeenkomsten veel ruimte voor gezelligheid en onderling contact. De toegang is gratis en vooraf aanmelden hoeft niet. Het Alzheimer Café vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats en begint om 19.00 uur.

Op 13 oktober gaan de kroegbazen Martine Heruer en Joke Vos na de feestelijke opening in gesprek met Bère Miesen, Klinisch Psycho(geronto)loog en grondlegger van het Alzheimer Café in Nederland. In het interview vertelt Bère hoe het idee van een Alzheimer Café is ontstaan en welke functie het heeft. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Rond 21.00 uur wordt het eerste Leidse Alzheimer Café afgesloten met een hapje en drankje.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×