College vindt dekking voor extra bezuiniging

De extra miljoenenkorting op de rijksbijdrage waar Leiden een paar weken geleden mee werd geconfronteerd, wordt als het aan het college ligt in 2012 gedekt uit het overschot van 1 miljoen op de begroting van volgend jaar en door alvast 1 miljoen extra in te boeken op de verwachte opbrengst van de aandelen die Leiden heeft in energietransporteur Alliander. Dat laatste is een noodgreep, zo erkent wethouder Strijk van financiën. “Maar dit werd zo laat bekend dat we niet anders kunnen. Eigenlijk hadden we de gemeenteraad beloofd om dit niet meer zo te doen. Je verkoopt toch de huid voordat de beer geschoten is.”

Strijk ziet in dit geval echter geen beren op de weg. “Uit de tussentijdse bestuursrapportage die we hebben ontvangen, blijkt dat we ook echt op die extra inkomsten kunnen rekenen.”

De komende weken buigt de gemeenteraad zich over de concept-begroting van 2012 die het college onlangs vaststelde. Dan blijkt ook of de raad deze reparatie overneemt of dat het geld ergens anders vandaan moet komen.

Leiden extrarijkskorting


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×