Station Heerenpoort bij de Herensingel (1953). Tegenwoordig is de enige tastbare herinnering aan die tijd een stootblok naast de brug bij de Zijlpoort (Foto: Regionaal Archief Leiden).

Gemeente koopt emplacement Leiden-Herensingel

Tot begin jaren 70 had Leiden een station Herensingel. Het station was een van de drie belangrijke stations van de toenmalige Haarlemmermeerlijnen. Tegenwoordig herinneren vooral de straatnamen in de directe omgeving nog aan dat verleden: Spoorlaan, Bielzenstraat, Seinpaalstraat, Bufferkade. De grond was in handen van de NS, maar dat gaat veranderen. Het college vraagt de gemeenteraad om een krediet van 700.000 euro om de laatste percelen over te nemen. In 2007 betaalde Leiden al 1,1 miljoen voor een ander perceel op het oude spoorwegterrein.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×