Woningcorporaties geven doorstromers naar kleinere woning korting

Woningcorporaties Ons Doel, Portaal en de Sleutels willen hun huurders met een te grote woning stimuleren om door te stromen naar kleinere woonruimte om hiermee de krapte op de woningmarkt op te lossen. Betaalbare ruime woningen zijn schaar en mensen, die kleiner willen wonen verhuizen vaak niet, vanwege het hoge huurprijskaartje dat aan een nieuwe woning hangt. Het project ‘Kleiner wonen met korting’ start op 12 oktober en duurt een jaar.

Hoe het werkt:
Een huurder betaalt bijvoorbeeld voor zijn woning een huurprijs van € 547,50. De maximale huur die de corporatie voor de woning kan vragen is € 750,00. Dat betekent dat de huurder 73% van de maximale huur betaalt. Het kortingspercentage is dan 27%. Als deze huurder nu verhuist naar een andere, kleinere woning, behoudt hij dit kortingspercentage. Dus bij bijvoorbeeld een maximale huurprijs van € 616,00 voor een nieuwe woning, krijgt de huurder daar 27% korting op, en betaalt hij dan € 450,00.

Aan het project zijn een aantal voorwaarden verbonden, die na te lezen zijn op de websites van de betrokken corporaties.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×