Studentengastvrijheid in september

In de rubriek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie maandelijks een overzicht van inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. In de maand september werd er drie keer in studentenhuizen ingebroken en werd er één poging inbraak gedaan:
Drie studenten van een pand aan de Haarlemmerstraat ontdekten bij het opstaan, dat er was ingebroken in hun huis. Vermoedelijk was de inbreker via een container het dak van het huis opgeklommen en door een raam binnengekomen. Een en ander was overhoop gehaald en een camera werd meegenomen.

Een studente vergat haar kamerdeur op slot te doen in een pand aan de Vollersgracht. Toen zij de volgende ochtend terugkwam, bleek haar laptop te zijn verdwenen. Haar huisgenoten hadden niks van de insluiping gemerkt.

Een inbreker wist de centrale portiek van een studentenpand aan de Klikspaanweg binnen te komen en had daarmee toegang tot de studentenkamers. Hij sloop de kamer in van een 21-jarige studente, die aan het eten was in de gezamenlijke ruimte en de kamerdeur niet op slot had gedaan. Toen ze terugkwam stond de kamerdeur open en bleek, dat haar laptop en tas waren gestolen.

Een studente van een pand aan de Hooigracht ontdekte een insluiper doordat ze allerlei geluiden en gerommel hoorde. Een onbekende man stond vlakbij haar bureau, waarop haar laptop stond. Ze sprak de man aan en vroeg waar wat hij in haar kamer deed, waarop de insluiper verbaasd reageerde en zei “Oh, mag dat niet?” De kordate studente wees hem de deur en waarschuwde de politie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×