Burgemeestersbezoek voor enige 100-jarige Leidse man

Sinds maandag 3 oktober kent Leiden één 100-jarige man. Het is Izaak van Apeldoorn, die in Schiedam geboren werd en in 1948 naar de Sleutelstad verhuisde. Tijdens de optocht stapte de burgemeester even uit zijn koets, om de jarige bij Topaz Groenhoven te feliciteren. Vanmorgen ging Lenferink nog even bij Van Apeldoorn, die zijn verjaardag samen met de andere bewoners van Groenhoven vierde, op de koffie.

De heer Van Apeldoorn werd geboren als 12e kind uit een gezin van 14 kinderen. Opgroeiend in een bakkersgezin, begon zijn werkzame leven met bestellingen rondbrengen voor zijn vader. Op 13 jarige leeftijd bezocht hij de Ambachtschool om timmerman te worden en in 1935 behaalde hij het diploma middelbaar Technische School. In de oorlog werkte hij bij de dok- en werfmaatschappij Wilton-Fijenoord als scheepsbeschieter. Daarna heeft hij bij een bouwkundig bureau gewerkt en tot zijn pensioen werkte Van Apeldoorn bij Gemeentewerken Leiden als technisch ambtenaar. Tijdens deze periode is hij namens de gemeente betrokken geweest bij vele bouwprojecten in Leiden.

Tot 5 jaar na zijn pensionering was hij betrokken bij de Leidse Woningstichting. Ook is hij jarenlang regent van het Samuel de Zeehof aan de Doezastraat geweest. Ook in kerkelijk verband was hij zeer actief. Hij heeft in Leiden gewoond in de Kersenstraat en de Meij van Streefkerkstraat. Sinds twee jaar woont hij in Groenhoven.

Van Apeldoorn trouwde in 1937 met Jacoba Johanna Bijlo en samen kregen ze acht kinderen, vier zoons en vier dochters. Al die kinderen trouwden. Het nageslacht is inmiddels uitgebreid tot 25 kleinkinderen, 21 aangetrouwde kleinkinderen en 61 achterkleinkinderen. Die enorme familie komt morgen op verjaardagsvisite.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×