Herinneringen aan voormalig Elisabeth Ziekenhuis

Tijdens de vorige maand gehouden Open Monumentendagen, was de kapel van het voormalige Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht open voor publiek. Bezoekers konden hun herinneringen aan het ziekenhuis, dat tot 1972 in het pand gevestigd was, opschrijven. Veel mensen gaven daaraan gehoor en vertrouwden hun herinneringen toe aan het papier. SLS Wonen, die nu eigenaar van het pand is, heeft de herinneringen op internet geplaatst. Ze zijn te vinden op //www.slswonen.nl/md2011/fullscreen.html.

SLS Wonen kocht het oude ziekenhuis in 2001 en wist daarmee zo het complex, dat zoveel betekenis heeft voor veel Leidenars, van de sloop te redden. Een architectenbureau kreeg opdracht een plan voor hergebruik te ontwikkelen, in samenspraak met de Gemeente Leiden en vertegenwoordigers uit de wijk. Sinds 2007 wonen in het pand studenten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×