Alles over Ginkgo Biloba bij de Hortus

Aanstaande zondag staat de Ginkgo Biloba boom van de Hortus Botanicus in de schijnwerpers. het Boudewijn Büch Gezelschap Büchmania, organiseert tussen 14.00 en 17.00 uur twee lezingen en een wandeling, die in het teken van deze boom en de geschiedenis van de ontdekking ervan, staan. In de Hortus staat één van de oudste Ginkgo’s van West-Europa. Hij is rond 1785 geplant en verkeert nog in goede gezondheid. In de herfst is de boom op zijn mooist. De lezing over de Ginkgo en de rondleiding door de Hortus worden gegeven door oud-hortula Carla Teune. De eerste westerse beschrijving van de Ginkgo is gedaan door Engelbert Kaempfer. De lezing over hem wordt gegeven door Büchverzamelaar, Arjan Honkoop, die bezig is met een publicatie over de onbekende wetenschapper.

De deelnemers aan de dag verzamelen vanaf 13.30 uur in het restaurant bij de entree. Deelname kost €16.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×