Burcht Literair met Aleid Truijens

Komende zondagmiddag is Aleid Truijens te gast bij Burcht Literair. Ze zal spreken over haar pas verschenen biografie over F.B. Hotz. Dit lijvige boek, heeft de titel `Geluk kun je alleen schilderen’ meegekregen. Truijens, schrijfster, literair criticus en columniste voor de Volkskrant, is een groot bewonderaar van Hotz’ werk. In 1981 publiceerde zij `Over verhalen van F.B. Hotz’ in 1997 schreef ze het essay `De God van Hotz’, en in 2002 verzorgde zij samen met Henri E. Schütte `Een beetje levensbestemming’, de briefwisseling tussen F.B. Hotz en H.W. Kunst.

Frits Bernard Hotz (1922-2000) was begiftigd met drie grote talenten: hij kon goed tekenen, was zeer muzikaal en hij had schrijftalent. De Tweede Wereldoorlog maakte een einde aan zijn wens ontwerper te worden. Na de oorlog trad hij enige tijd op met bekende jazzorkesten, maar stopte na een groot drama in zijn vriendenkring. De drang om te schrijven bleef. Hotz had een schrijversloopbaan van twintig jaar, die uiteindelijk bekroond werd met de P.C. Hooftprijs in 1996. Aleid Truijens heeft zeven jaar aan de biografie, die leest als een roman, gewerkt.

De Burcht Literair begint zondag om 15.00 uur en vindt wederom plaats in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. De entreeprijs is €10. Op www.deburchtleiden.nl  staat meer informatie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×