Lezing Magdalena Moons door Els Kloek

Ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis is er op zaterdag 22 oktober een lezing over Magdalena Moons bij het Regionaal Archief Leiden. Historica en oud-Leidenaar Els Kloek zal vertellen over Moons, die als geliefde van de Spaanse bevelhebber Francisco Valdez een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het Beleg en Ontzet van Leiden in 1574. Het verhaal ging dat ze de legeroverste van de Spanjaarden, overgehaald had de aanval op Leiden uit te stellen in ruil voor haar ja-woord. Inmiddels geloven historici dit verhaal niet meer. De lezing genaamd `huwelijkshandel’ van Magdalena Moons: overlevering, beeldvorming en historische kritiek, duurt van 11.00 tot 12.00 uur en vindt plaats bij het Regionaal Archief Leiden, aan Boisotkade 2A.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×