Peter Strookappe en Michiel van de Velde toasten op de eerste verjaardag van Spica. (Foto: Chris de Waard).

Studentenvereniging voor homo's bestaat 1 jaar

Op 10-10-’10 werd vorig jaar de Leidse studentenvereniging Spica opgericht. Eén dag voor Coming Outday. En dat is niet zomaar, Spica is namelijk een studentenvereniging voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten uit Leiden en omgeving. Vandaag werd met de leden de eerste verjaardag gevierd bij het COC Leiden waarmee Spica nauw samenwerkt. Oprichters Michiel van der Velde en Peter Strookappe hebben in het bestuur inmiddels versterking gekregen van penningmeester Peter Smithuis en ook het aantal leden groeit gestaag. Inmiddels hebben enkele tientallen Leidse studenten de weg naar Spica gevonden.

Spica richt zich op studenten van zowel de Universiteit Leiden als de Hogeschool Leiden. Hoewel beide oprichters hun opleiding bij die laatste instelling volgen, komen de meeste leden tot nu toe van de universiteit. Strookappe denkt dat dat onder andere te maken heeft met de moeizame start die Spica binnen de hogeschool maakte. Zo mocht er binnen de onderwijsinstelling in eerste instantie geen reclame gemaakt worden voor de vereniging en haar activiteiten. Dat gaat nu weliswaar beter, maar Spica wil méér betrokkenheid. Daarom zijn er plannen voor een groot debat op de hogeschool over homosexualiteit. Strookappe: “Dat moet zorgen voor meer bewustwording bij de studenten. Nu is die er, zonder te willen stigmatiseren, wel bij het kluster ‘verzorging’, maar bij het kluster ’techniek’ is toch nog steeds de nodige weerstand.

Wie meer wil weten over Spica en de acititeiten kan terecht op www.spicaleiden.nl. Ook worden er twee keer per maand bijeenkomsten gehouden in het COC pand aan de Langegracht 65. De eerstvolgende is aanstaande zaterdag. Dan viert Spica van 20.00 uur tot 23.00 uur de eerste verjaardag met onder andere het spel ‘Ik hou van roze’ met Mister Gay Leiden. Aansluitend is het COC Leiden open voor de reguliere zaterdagavonddisco tot in de late uurtjes.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×