Voor de kinderen was er rond de ingebruikname een wedstrijdje droogblijven. De droogste drie kregen een prijs. (Foto's: Chris de Waard).

Bedrieglijk fonteindoolhof in gebruik

Wethouder Pieter van woensel heeft vanmiddag het bedriegertje op de Beestenmarkt in gebruik gesteld. Het doolhof van fonteintjes wordt zo genoemd, omdat het water op onverwachte momenten uit de grond spuit. Telkens op een andere plek. Zo ontstaat als het ware een doolhof, zodat wie goed oplet en snel genoeg is, tussen de fonteinen door kan lopen en toch droog kan blijven. De fontein maakt deel uit van de opknapbeurt voor de Beestenmarkt waar gemeente en ondernemers zich samen sterk voor maken.

Ondanks de regen was er veel belangstelling voor de fontein. Enkele tientallen kinderen waren met hun ouders naar de Beestenmarkt gekomen, waar ze bloemstukjes konden maken onder leiding van de mensen van de Bloemenboot die aan de kade ligt. Paul Groenen zette gratis een tent neer en McDonalds en de Catwalk zorgden voor milkshakes en warme chocolade.

De fontein zal van eind april tot begin november elke in werking zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×